Apple Watch reinigen

Vaak ontvangen wij bij i-band de vraag hoe onze bandjes en de Apple Watch horlogekast het beste gereinigd kunnen worden zonder dat er beschadigingen optreden. De Apple Watch is een product voor dagelijks gebruik en heeft daarom onderhoud nodig. In dit artikel gaan wij deze vraag uitgebreid behandelen. Vóór het schoonmaken is het belangrijk om te weten van welk materiaal jouw Apple Watch bandje gemaakt is. Sommige materialen zijn gemakkelijker te reinigen dan anderen.

 

Waarom wordt mijn Apple Watch vies?

De Apple Watch staat continue in contact met de huid. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is continue in beweging. Zo produceert de huid talg om de huid soepel te houden, sterven cellen van de bovenste laag van de huid af en bij inspanning verliezen we vocht in de vorm van zweet door poriën (kleine gaatjes) in de huid.

Al deze producten hopen zich bij dagelijks gebruik van de Apple Watch op rondom de horlogekast maar ook op het bandje. Meerdere bandjes dragen bij jouw Apple Watch is voor de hygiëne alleen al een groot voordeel.

 

Apple Watch bandje in water reinigen

Onze sportbandjes, gemaakt van fluorelastomeer, zijn het meest gemakkelijk te reinigen en zijn volledig waterbestendig. Ze zijn ontwikkeld voor een actieve levensstijl en zijn geschikt voor zwemmen of andere watersporten. Onze roestvrij stalen (RVS) bandjes zijn ook waterbestendig. Zowel de sport- als metalen bandjes zijn veilig onder de kraan te reinigen. Droog ze na het reinigen goed af en laat ze drogen aan de lucht.

 

Apple Watch bandjes die niet in water gereinigd mogen worden

De leren en stoffen bandjes kunnen niet onder de kraan gereinigd worden. Deze kan je het beste reinigen met een pluisvrij doekje. Stappenplan:

  1. Klik de bandjes altijd los van de Apple watch vóór het schoonmaken
  2. Pak een pluisvrij doekje
  3. Maak het doekje vochtig
  4. Reinig de bandjes
  5. Droog het bandje goed af en laat deze aan de lucht drogen. Laat je leren bandje bij voorkeur niet in direct zonlicht drogen

 

Hulp of advies

Lukt het jou niet om je bandje te reinigen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van i-band. We helpen onze klanten graag en staan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur voor jou klaar. Succes!