Apple Watch bandje verwisselen

Je hebt een nieuw Apple Watch bandje aangeschaft en wilt graag het nieuwe bandje verwisselen met de oude. Voor je begint met het verwisselen, controleer je welke kant van het bandje aan de bovenkant hoort en welke aan de onderkant van de horlogekast. Bij lederen, stoffen en sportbandjes, is het meestal zo dat het bandje uit twee delen bestaat. Het korte deel hoort vrijwel altijd op de bovenkant van de horlogekast en het lange deel aan de onderkant. Bij metalen bandjes maakt het meestal niet uit welke kant boven bevestigd wordt en welke onderaan.

Nu je de boven- en onderzijde hebt uitgezocht, kan je nachecken of het bandje wel de goede maat is voor jouw Apple Watch. De bandjes komen in twee maten: 38/40mm voor de kleine horlogekast en 42/44mm voor de grote horlogekast. Een bandje van 38mm past op de 40mm kast en een 40mm bandje past op de 38mm kast. Idem voor de 42/44mm versie. Het maakt niet uit of je de series 1, 2, 3, 4 of 5 hebt voor de maat van het bandje. Onze bandjes passen op alle series en modellen. De grootte van de Apple Watch vind je aan de onderkant (zie tekst die om de sensor heen staat).

 

Het verwisselen van je bandje

Plaats het horloge met het scherm naar beneden. Leg het op een schoon oppervlak dat geen krassen op het scherm kan veroorzaken. Aan de achterkant van je Apple Watch zit een ontgrendel knopje, dit zijn ovale knopjes in de buurt van de horlogekast. Er zit één knopje aan de bovenzijde en één aan de onderzijde. Druk dit knopje in en schuif het oude bandje uit jouw horlogekast en schuif het nieuwe bandje erin. Wij raden aan om te beginnen met één kant (boven of onder) zodat je niet de boven- en onderzijde verwisselt.

Het verwijderen van het oudje bandje en plaatsen van het nieuwe Apple Watch bandje moet zonder weerstand gaan. Voel je toch weerstand? Dan heb je mogelijk het ovale knopje niet diep genoeg ingedrukt. Check anders nogmaals dat je de juiste maat bandje aan het plaatsen bent.

 

Vastmaken bandje

De Apple Watch presteert optimaal als deze nauw op de pols is aangesloten. Voelbare meldingen, draagdetectie en de hartslagmeter werken naar behoren als het horloge stevig op de huid zit. Te strak is echter niet prettig voor het draagcomfort. Varieer naar wens met hoe strak je het horloge om je pols bevestigt. Tijdens een work-out kan je bijvoorbeeld het horloge wat strakker afstellen.

 

Hulp of advies

Lukt het niet om je bandje goed vast te krijgen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van i-band. We helpen onze klanten graag en staan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur voor jou klaar. Succes!